Slijkerman Financiële Planning

Lid van:

FFP VOFP DSP

Uw Onafhankelijk Financieel Planner, Mediator & Echtscheidingsbemiddelaar

Samen scheiden? Dat nooit!

De 3 succesfactoren om te kunnen winnen

Steeds meer scheidende stellen kiezen ervoor om de scheiding in overleg te regelen. Dat neemt niet weg dat in verreweg de meeste gevallen een overlegscheiding niet mogelijk is. De meest voorkomende reden is dat partners niet meer met elkaar kunnen praten. Ook het wantrouwen tussen de ex-geliefden speelt een grote rol. Wat zijn nu de 3 succesfactoren om te kunnen “winnen” met ieder een eigen adviseur?

  1. Kies de beste adviseur met financiële deskundigheid en ervaring. De meest belangrijke factor om te kunnen winnen, is het hebben van de beste adviseur met kennis van zaken en veel ervaring. Weten hoe de wetgeving en jurisprudentie werkt en met name hoe de zaken financieel in elkaar steken. Een adviseur die zacht is voor de mens, maar keihard is op de inhoud. Een adviseur die de belangen aanvoelt. Dus kies nooit voor een adviseur of advocaat die scheidingen ‘erbij doet’!
  2. Probeer om in overleg tussen adviseurs er uit te komen. Een gang naar de rechter betekent bijna altijd verlies. Er komt nooit maatwerk uit, een rechter hakt knopen door. Niets meer en niets minder. Laat je eigen adviseur in overleg treden met de adviseur van je expartner en laat hen samen onderhandelen. Dit zorgt voor veel minder (advocaat) kosten, veel minder emoties en bovendien veel meer kans op maatwerk. Zodat je (financieel) weer verder kunt!
  3. Wees ondanks alles bereid om te luisteren naar elkaars argumenten en te zoeken naar oplossingen. De meeste mensen willen hebben waar ze recht op hebben. Helaas is het bij scheidingen zo, dat er geen keiharde waarheid bestaat. Rechters gaan bij scheidingen uit van redelijkheid en billijkheid. Om te voorkomen dat je scheiding escaleert, is het dus veel beter om de adviseurs samen te laten zoeken naar oplossingen waardoor jullie beiden (financieel) verder kunnen. Dat is het ultieme doel, dat is écht WINNEN!