Slijkerman Financiële Planning

Lid van:

FFP VOFP DSP

Uw Onafhankelijk Financieel Planner, Mediator & Echtscheidingsbemiddelaar

Léon Slijkerman & Annet Lunshof: “Het beste uit twee werelden”

samenwerking
“Wij bieden het beste uit twee werelden.” Dit is het motto van scheidingsplanner Léon Slijkerman FFP en advocaat mr. Annet Lunshof. “Hierbij draait het om zowel financiële als juridische begeleiding bij echtscheidingen,” aldus het tweetal. De scheidingsplanner en advocaat vullen elkaar aan op het gebied van echtscheidingen. Dit om cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn en optimale resultaten te behalen. Een impressie van een interessant gesprek met het tweetal.

Scheidingsplanner

Léon Slijkerman is sinds 1995 werkzaam in de financiële dienstverlening en is vanaf 2008 actief onder de naam “De Scheidingsplanner” in Hoorn, de omgeving West-Friesland en met zijn tweede vestiging tevens in Purmerend en regio Waterland. Léon is financieel deskundig (gecertificeerd financieel planner en gediplomeerd mediator) en heeft zich gespecialiseerd in de financiële afwikkeling van (echt)scheidingen . “Mensen helpen en adviseren in een van de meest turbulente fasen van hun leven geeft me veel voldoening. Ondertussen hebben wij al vele cliënten naar tevredenheid mogen bijstaan”.

Advocatenkantoor

Mr. Annet Lunshof is sinds 1993 advocaat en gespecialiseerd in personen- en familierecht. Zij behandelt echtscheidingen en verleent bijstand in omgangs-, alimentatie- en overige familierechtelijke zaken. Zij heeft een aantal jaren een eigen kantoor gehad in Hoorn met twee andere advocaten, waarna zij enkele jaren als adjunct-secretaris bij de Orde van Advocaten te Alkmaar werkzaam is geweest. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en sinds 2009 heeft zij haar eigen advocatenkantoor in Zwaag.

Resultaat

Vanuit de markt is er een grote behoefte aan optimale deskundigheid op zowel financieel als juridisch gebied. De scheidingsplanner is financieel deskundig en de advocaat juridisch onderlegd. Léon en Annet hebben baat bij elkaars kennis en ervaring en kunnen cliënten bij echtscheidingen zo optimaal van dienst zijn en bijstaan. Léon: “Ik wilde als scheidingsplanner graag advies kunnen inwinnen bij een advocaat. Daardoor is het mogelijk om een echtscheiding van A tot Z te regelen. Op zowel financieel als juridisch vlak. Op deze manier wordt het beste uit twee werelden gecombineerd. En wordt voor cliënten een optimaal resultaat bereikt.”

Versterking

Annet Lunshof vult aan: “Als advocaat ben ik regelmatig betrokken bij echtscheidingen met grotere belangen waarbij o.a. het vermogen moet worden verdeeld. Met Léon’s inbreng kan bijvoorbeeld precies worden bepaald wat fiscaal gezien het aantrekkelijkst kan zijn. Denk onder meer aan een ondernemer en de verrekening van (de waarde van) de onderneming, het bepalen van zijn inkomen en het verdelen van zijn pensioen, de eigen woning en de alimentatieberekening ten opzichte van het netto besteedbaar inkomen. We vullen elkaar perfect aan.”

Samen of alleen?

Léon en Annet adviseren elkaar en vullen elkaar aan bij gezamenlijke verzoeken tot echtscheiding, waarbij Annet het juridische en Léon het financiële gedeelte voor zijn rekening neemt. Maar ook wanneer een scheiding niet in harmonie verloopt kunnen Léon en Annet ieder vanuit de eigen professie uw persoonlijke belangen behartigen. Dit kan in onderling overleg met de ex-partner en/of diens adviseur, maar zij kunnen ook namens cliënten de onderhandelingen cq. besprekingen met de wederpartij voeren. “Het voordeel daarbij is dat, indien een zaak escaleert, Annet als advocaat meteen kan doorpakken door een procedure te starten met als doel de rechtbank een uitspraak te laten doen”.

Voordelen

Er zijn meer belangrijke pluspunten aan deze dienstverlening. “Het is tariefmatig een stuk voordeliger,” aldus beiden. “We werken transparant en doorzichtig. Omdat er geen overlappingen zijn in de werkzaamheden is het heel duidelijk waar de klant voor betaalt.” Een ander belangrijk voordeel is de flexibiliteit. Omdat we vanuit hetzelfde pand werken is het erg gemakkelijk om snel met elkaar te overleggen. Het tweetal vult aan: “We bouwen echt een band op met onze cliënten door een luisterend oor te bieden en met hen mee te denken. Wij houden van een open communicatie en een lage drempel. Bovendien geven cliënten ook duidelijk aan waar het eventueel beter zou kunnen in een traject. Hierdoor kunnen wij onze dienstverlening blijven optimaliseren.”

Veilig gevoel

Léon: “Cliënten die mij als scheidingsplanner benaderen, blijken het fijn te vinden als je een advocaat “achter de hand hebt”. Het geeft toch een veilig gevoel.” Annet: “De advisering door de scheidingsplanner geeft niet alleen mijzelf, maar ook onze cliënten de zekerheid dat hun echtscheiding met alle financiële en fiscale aspecten daaraan verbonden, perfect geregeld is. Daarbij is het voor veel mensen plezieriger en makkelijker binnenstappen bij (één van) ons dan bij een groot advocatenkantoor.”