Slijkerman Financiële Planning

Lid van:

FFP VOFP DSP

Uw Onafhankelijk Financieel Planner, Mediator & Echtscheidingsbemiddelaar

Een duur wijnrek

Wanneer mensen gaan scheiden, zie je nogal eens dat het scheidingstraject volledig escaleert. Veelal wordt dat veroorzaakt door een kleinigheid. Zo ook bij Hans de Goede en Eveline Brinkers. Het werd een heel duur wijnrek…

Hans en Eveline zijn in hun huwelijk van ruim 19 jaar uit elkaar gegroeid. Vanaf het moment dat hun kinderen werden geboren, kwam de sleur erin. Korte nachten, de zorg voor de kinderen, niet meer samen uitgaan, hard werken, enzovoort. Allemaal elementen die ertoe hebben bijgedragen dat het gevoel van “samen” afnam. Uiteindelijk leidde dat tot een niet meer te lijmen breuk.
Ondanks de teleurstelling en het verdriet, maar juist in het belang van de kinderen en om geld te besparen, wilden Hans en Eveline samen de scheiding gaan regelen. Gelukkig hadden ze samen heel wat opgebouwd. Een mooi huis met een flinke overwaarde, een fikse spaarrekening en een luxe auto. De verdeling van dit aanzienlijke vermogen ging gemakkelijk. Volgens de bank kon Eveline in de woning blijven wonen en kon zij Hans uitkopen. Kortom, er leek geen vuiltje aan de lucht.
Toen ze samen de verdeling van de inboedel bespraken, werd de stemming grimmiger. Hans vond dat hij al heel wat had toegegeven en wilde al het gereedschap uit de garage. Eveline vond dat goed, maar dan wilde zij het wijnrek. Dat wijnrek hadden ze samen gekocht en Eveline wilde het in de gang laten staan. Hans werd woest: “Wil je me nu helemaal uitkleden!”.

De verwijten vlogen over en weer. Tot het moment dat Hans riep: “Als je zo doorgaat, dan schakel ik een advocaat in en krijg je helemaal niets meer!” Eveline bedacht zich geen moment en maakte de volgende dag direct een afspraak met een eigen advocaat.

Hans en Eveline zijn nu, na ruim 2 jaar (!), uitgeprocedeerd. Ze hebben gevochten als leeuwen. De advocaatkosten zijn daarbij opgelopen tot meer dan € 45.000. Hun relatie met elkaar is onherstelbaar verwoest. Als ouders hebben ze “samen” hun kinderen niets meer te bieden. Met als resultaat dat het huis is verkocht en de spaarrekening leeg is. En als je je dan bedenkt dat een wijnrek van ƒ 65,- de aanleiding was…

Kortom: laat je scheiding niet escaleren. Het brengt niets goeds. Ook als je samen niet kunt praten, kun je met de juiste hulp en begeleiding in overleg scheiden. Hoe we dat doen? Kom eens praten. Kijken of het klikt, of we elkaar begrijpen. Je bent van harte welkom.